Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Direk Hat” progrmıyla Rusların sorularına canlı yayında cevap veriyor. Putin, Comey'in Rusya'nın ABD'deki seçimlere karıştığını açıkladığını fakat elinde hiçbir kanıt olmadığını hatırlattı. Aynı zamanda Rus lider Comey'i Snowden ile karşılaştırarak onu da Rusya'ya kabul edebileceğini belirtti.

-Putin: Ruslar, ABD’yi düşman olarak görmüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arizona’da yaşayan Amerikalı Jeremy’nin Amerikalılara Rusya’nın düşman olmadığını nasıl anlatılabileceği sorusu üzerine Rusya ve ABD’nin iki dünya savaşında beraber savaştığını, çoğu Rus vatandaşının Amerikalıların mirasına saygı duyduğunu belirtti.

Rusya’nın ABD ile ilişkilerinin normalleştirilmesine ilgi duyduğunu kaydeden Putin, “ABD’yi düşman olarak görmüyoruz. ABD’de Rusya karşıtı propaganda iç siyasi mücadeleden kaynaklanıyor. İki ülke nükleer silahları önleme konusunda işbirliği yapabilir. Ekolojik sorunlar üzerinde de ortak çalışmalarda bulunabiliriz“ dedi.

Putin, şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada yoksulluk sorunu konusunda çalışmalıyız. Korkutucu derecede yayılan bu sorun terörizmin ve aşırıcılığın kaynaklarından biri. Moskova ve Washington İran Nükleer sorunu konusunda uzlaşmaya vardı, demek ki işbirliği yapabiliyoruz. Umarım ki Rusya ve ABD birlikte Suriye ve Ukrayna sorunlarını çözecek. Yapıcı diyaloğa hazırız.“

- Volgograd'dan bir vatandaş Suriye operasyonundan ne gibi dersler çıkartıldığını sordu.

Devlet Başkanı, Suriye'de elde edilen tecrübenin çok değerli olduğunu ve ordunun en yeni silahları kullanma imkanı elde ettiğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr