Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde devam eden artçı depremlerle ilgili açıklama yapan emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, bu artçıların yeni bir deprem fırtınası olabileceğine işaret etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek yaptığı yazılı açıklamada, "Evet yeni bir deprem fırtınası. İki gün önce artçı sayısı 22'ye kadar düşmüştü. Sonra yükselmeye başladı. Bu yükselme kanımca yeni bir deprem fırtınasını işaret ediyor. Son 24 saat diliminde bugün saat 12.30 itibarıyla 156 deprem sayısını bulduk. Sabah 4.00 sularındaki Son 24 saat diliminde ise 129 sayısına ulaşmıştık. Son iki gün içinde en büyük deprem 3.9 büyüklükte oldu ve bu gece saat 4.24'te gerçekleşti" dedi.

Artçıların son iki gün içerisinde 22'den 156'ya ulaşmasının anormal olduğunu belirten Perinçek, "Bu artışı Gülpınar depreminin anormal davranışlarından bir tanesi olarak değerlendiriyorum. Dünden itibaren yeni bir deprem fırtınası yaşamaya başladık" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr