AKP, TBMM Genel Kurulu'na getirdiği önergeye göre, “cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanması geri bırakılıyor” ve hüküm verilmiş ise infazın ertelenmesine karar veriliyor. AKP'nin önergesi cinsel istismar skandallarını akıllara getirdi.

Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde, sınıf öğretmeliği ve aynı zamanda Ensar Vaksı görevlisi olarak çalışan Muammer B. 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmuştu. Olay Türkiye'de infial yaratırken Ensar Vaksı görevlisi olarak çalışan Muammer B. tutuklanmıştı. CHP'nin çocuk istismarlarının araştırması için komisyon kurulması önergesi AKP oylarıyla reddedilmiş, gelen tepkiler üzerine komisyonun kurulması kabul edilmişti.

"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ" DİYEN BAKANA TEBRİK KUYRUĞU

Ensar Vakfı'nın evlerinde gerçekleşen tecavüz skandalıyla ilgili "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz" diyen Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki gensoru önergesinin görüşülmesi reddilmişti. Gensorunun reddedilmesinin ardından, AKP'li vekiller sıraya girerek Ramazanoğlu'nun elini sıkıp, tebrik etti.

KARAMAN'IN BENZERİ ANTEP'TE DE YALŞANDI

Karaman’da ENSAR ile KAİMDER’e ait evlerdeki cinsel istismarın bir benzerinin de Antep’te yaşandığı ortaya çıkmıştı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı’nda 30 erkek çocuğuna tecavüz edildiği yine Türkiye'nin gündemini sarstı. Kampta üç ay boyunca çocuklara yönelik istismar yaşanırken, başbakanlık kurumu olan AFAD'ın olaydan haberi olmamış.

ADIYAMAN GERGER'DE DE AYNI VAHŞET

Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenci cinsel istismar yapıldığı gerekçesiyle okul görevlisi 1 hademe tutuklandı, 3 idarecinin görev yeri değiştirildi. Taciz iddiası basından ve kamuoyundan gizlendi. Konu sosyal medya hesaplarına yansıyınca, kamu görevlileri harekete geçerek yazılanların silinmesi için baskı yapmaya başladı.

Öte yandan, taciz  olayının duyulması üzerine Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okul hademesi tutuklanırken; 3 öğretmenin de görev yerleri değiştirildi. Cinsel istismarın 2 yıldır devam ediyordu. Kız ve erkek toplamda 30 çocuk istismara maruz kaldı.

Genellikle köylerden gelen, gelir düzeyi düşük öğrencilerin kaldığı okul ve yurdun olduğu binada güvenlik görevlisi bulunmuyor.

CHP: TACİZİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş taciz iddiaları sonrası yaşananlara tepki gösterdi. Yarkadaş, “Taciz haberini öğrenen ve Facebook'ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapılıyor” dedi.

ELAZIĞ'DAKİ VAHŞETİN BOYUTU KORKUNÇ

Geçtiğimiz yıl, Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşayan S.A. 8 yaşındaydı. Yedi yıl boyunca yüzlerce kez 20 erkeğin tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı.

S.A.'ya yaşları 14 ile 70 arasında değişen 20 kişi tarafından 7 yıl boyunca yüzlerce kez tecavüz edildi. Olayı anlattığı öz ağabeyi tarafından da tecavüze uğrayan küçük kız, annesi tarafından suçlanarak dayak yedi. S.A., 15 yaşına kadar derdini kimseye anlatamadı.  

S.A. ifadesinde aralarında ağabeyi ve 70 yaşındaki G.E.'nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişinin ismini vererek, başına gelenleri detaylı bir şekilde jandarmaya anlatmasıyla suçlular hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr