Kırklareli Kocahıdır Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden yatılı olarak kalan 15 yaşında O.D. ile T.D.E., geçen Haziran ayında Edirne'ye geldiklerinde aileleriyle Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek pansiyonun idarecisi evli 2 çocuk babası Erdinç D.'nin kendilerini gezdirmek bahanesiyle bindirdiği otomobilde elle taciz ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Erdinç D., hakkında Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı. Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Erdinç D. ile avukatı Zeki Kılıç'ın yanı sıra taciz mağduru çocuklar O.D., T.D.E. ve aileleri ile avukatları Umut Kurt katıldı. Duruşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ve 50 kadar parti üyesi kadın izledi.

Duruşmada çocukların yeniden ifadesi alınırken, pansiyonda kalan O.D. ile T.D.E., Erdinç D.'nin kendilerini arabayla gezme bahanesiyle dışarı çıkarıp gittikleri yerlerde ve pansiyondaki makam odasında elle taciz ettiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Erdinç D., çocukların yalan söylediğini öne sürerek, "Anlattıkları hiçbir şey olmadı. Bahsettikleri şeylerin hepsi yalan. Pansiyonda kalmak istemediği için bunları uydurduklarını düşünüyorum. Benim odamın kapısı camlıdır ve dışarıdan görülür. Böyle şeylerin olması mümkün değildir. Çocuklara ifadeler iyi öğretilmiş, hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

TACİZ ETTİYSE ONA, BUNU SAVUNUYORSAM BANA LANET OLSUN

Sanık avukatı Zeki Kılıç ise mahkemenin gerçeği ortaya çıkarması gerektiğini ifade ederek, ifade veren mağdur çocukların tutarsız olaylar anlattığını öne sürdü. Tacizin her anlamda çok kötü bir şey olduğunu belirten Kılıç, "Eğer Erdinç çocukları taciz ettiyse ona lanet olsun, eğer bende tacizciyi savunuyorsam bana da lanet olsun. Ancak mahkemenin çelişkili ifadeler veren mağdur beyanlarından sonra gerçeği ortaya çıkarması gerekiyor. Ama masum da olabilir, adaleti bulup karar verilmesi lazım" diye savunma yaptı.

Mahkemede söz verilen çocukların psikoloğu, verilen ifadeler sonucu çocukların tutarlı olaylar anlattıklarını ve sözlerine itibar edilebilir olduğunu söyledi. Mahkemede tanıklar dinlenirken, yaşları 15 olan mağdur çocuklar, konuşmalar ve olaylardan etkilenmemeleri için duruşma salonu dışına çıkarıldı.

SAVCI 31 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada savunma ve tanıkların dinlenmesinin ardından savcı, mütalaa vererek sanık hakkında her 2 çocuk için toplamda 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla 14 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanık avukatı Zeki Kılıç, mütalaaya karşı yazılı savunma yapmak için ek süre talep etti. Ağır Ceza Mahkemesi, talep üzerine duruşmayı 22 Kasım tarihine ertelerken, sanık Erdinç D.'nin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

CHP'Lİ YÜCEER: SANIĞI DEĞİL MAĞDURLARI KONUŞTUK

Duruşmayı salonda takip eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Mahkemede mağdurların daha çok konuşulduğunu anlatan Yüceer, "Kararın çıkmaması talihsizlik, ikincisi de davaya ne Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ne de Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdahil olmaması üzücü. Canımızı acıtan bir durum. Burada sadece mağdurları ve ailelerini suçladılar. Mahkemede mağdurları konuşmaktan sanığı konuşamadık. Bu bir toplumsal vicdandır, herkes bunun için burada, başka bir tasası yok. Hepimizin yavruları var, bu tarz olaylar yaşanmasın istiyoruz, gereken caydırıcı cezalar herkes için verilsin diye buradayız. Biz her türlü hukuksuzluk ve adaletsizliğin olmasına ortak olmayacağız. Türkiye'nin neresinde olursa, olsun. Bir daha böyle olaylar olmasın diye elimizden geleni yapacağız. Görüyoruz ki hükümet ve yargı bu konularda yeterince hassas ve duyarlı değil" şeklinde konuştu.
Sanık Erdinç D.'nin yargılandığı davanın karar duruşması Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Kasım günü görülecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr