Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuksuz sanık Aydın Yanık savunma yaptı. Yanık olay günü kamyonla Gebze'den Kadıköy'deki inşaata yük getireceğini belirterek, "Caferağa Mahallesi'nde inşaatın bulunduğu sokağa girecektim. Sokak dardı. Sağdan geniş viraj alarak kavşağa girdim. Bu sırada sağ ve sol tarafında kaldırımdan itibaren hemen hemen hiç yer kalmamıştı. Karşıdan gelen bir şahıs beni uyararak 'İleri al' dedi. İleri doğru arabayı götürdüm. Ben olay sırasında maktüle çarptığımı anlamadım, aracın altına girdiğini görmedim. Yaralanan Büşra'ya da nasıl vurduğumu bilmiyorum" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: TEKERLERİN ARASINA ALDIĞINI HİSSETMEDİN Mİ?

Kandemir'e çarptığını farketmediğini söyleyen sanığa Mahkeme Başkanı Necdet Ufuk Alaybeyoğlu ise, "Olayı görmedin peki tekerlerin arasına aldığını hissetmedin mi?" diye sordu. Bunun üzerine sanık Yanık, "Yol hafif rampaydı, bu nedenle tekerin altına birini aldığımı hissetmedim" şeklinde yanıt verdi.


DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, sanığın tutuklama talebinin reddine karar vererek, olaya ilişkin tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr