11 Nisan'da Ahmet Suphi Altındöken ile 51 yaşındaki babası Necmittin Altındöken, cezaevinde kaldıkları koğuşta hükümlü Gültekin Alan'ın tabancalı saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, babası tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayarak Gültekin Alan ile ona yardım ettikleri ileri sürülen tutuklu sanıklar İnfaz Koruma Memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Hüsamettin Bağlar, Ferat


Yüksel, silahı cezaevine soktuğu ile sürülen Gamze Bağlar, Ahmet Tekin Baykal ile tutuksuz sanık Serkan Akkoca hakkında 'Taammüden tabanca ile öldürme, taammüden tabanca ile öldürmeye teşebbüs, ceza infaz kurumuna tabanca sokmak, memurun görevini kötüye kullanması, 3628 Sayılı Kanuna Muhalefet, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, silahla kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Adana 5'in Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Gültekin Alan'ın ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, silahı cezaevine soktuğu iddia edilen hükümlü Hüsamettin Bağlar'ın eşi Gamze Bağlar, hükümlü Hüsamettin Bağlar, diğer tutuklular Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel'in ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Serkan Akkoca'nın ise 5 yıl hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılması isteniyor.

YAYIN YASAĞI KONULDU


18 Temmuz'da hakim karşısına çıkacak sanıkların yargılanacağı davayla ilgili olarak mahkeme heyeti yayın yasağı kararı aldı. Kararla olayla ilgili ve olay yerine ait kamera kayıtları, fotoğraflar, deliller ve belgelerin, ifade tutanaklarının basın yayın organları, internet ve sosyal medya ortamında yayın ve yayımı yasaklandı.

CENAZESİ GİZLİCE DEFNEDİLDİ

Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, Özgecan Aslan'ı öldürdüğü için kamuoyunda büyük tepki toplaması nedeniyle günlerce defnedilemedi. Yapılan görüşmeler sonunda Altındöken'in cenazesi öldürüldükten 5 gün sonra gece saatlerinde yakınları tarafından hastane morgundan alınıp ismi açıklanmayan bir yere gizlice defnedilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr