Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken cinayetle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Katil zanlısı Gültekin Alan'ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin B. ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Hüsamettin B'nin eşi G'nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı. A. Ö'nün de yardım ettiği belirtildi.

Özgecan'ın katilini öldüren isim suç makinesi çıktı: Rehin aldı, 13 saniye sonra vurdu

Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel'in birlikte spora götürüldüğü, Yüksel'in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısı Alan'ın aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken'in koğuşuna gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi'yi ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği belirlendi.



İNFAZ KORUMA MEMURU GAZİNOCU ÇIKTI

Silahın cezaevine sokulmasına yardımcı olan infaz koruma memuru Hacı A. Ö'nün, cinayetten 2 gün önce de 9 Nisan'dan itibaren 6 ay süreyle ücretsiz izin aldığı anlaşıldı.

Açığa alınan Hacı A. Ö'nün katil zanlısı Gültekin Alan'ın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin Alan'ın, Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı. A. Ö'nün işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan'a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.




SORGULARI SÜRÜYOR

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme' gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan'ın, aynı cezaevinde 'Silahlı çete kurmak' suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal ile yakın ilişki içinde olduğu kaydedilirken, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski görevlisi Ferhat Yüksel'in de katil zanlısı Gültekin Alan'ın emanet para hesabına para yatırdığı iddialarının araştırıldığı belirtildi.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı A. Ö., hükümlü H.B ile eşi G'nin sorgusu sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr