Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan özel güvenlik görevlileri 17 aydır taşeron firma tarafından ücretlerinin ayın 1- 5'i arasında yatması gerekirken geç ödendiğini, zaman zaman eksik ödenip sonradan tamamlandığını, bordro alma konusunda da sürekli sorun yaşadıklarını iddia etti. Özel güvenlik görevlileri bu nedenle hastane önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan özel güvenlik görevlisi Recep Tilki şöyle dedi:
"10 yıldır burada çalışıyorum. Bugüne kadar 4 şirket değiştirdik en ufak bir sorun yaşamadık. 17 aydır bu şirkette çalışıyoruz. 17 aydır her ay maaşımız yattı mı yatmadı mı diye peşinde koşuyoruz. Maaşımızda gecikmeler yaşanıyor, bazen eksik ödeme yapılıyor, sonradan tamamlanıyor. Bordromuz biz istemeden verilmiyor. Biz sesimizi yükselttiğimizde de tepki alıyoruz. Özveri ile hastanede bu görevi yapıyoruz."

BAŞHEKİM: FİRMA EVRAKLARI ZAMANINDA VERMİYOR

Hastane Başhekimi Fatih Özkan ise hastanede 54 özel güvenlik personelinin görev yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim güvenlik firmamız hizmet aldığımız firma. Şartları teknik şartnamede bellidir. Bize evraklar tamamlanıp getirildiği takdirde üç iş günü içinde parayı çalışanlarımıza tahakkuk ettirmek zorundayız. Dolayısıyla bu işlemi yüklenici olan firma bu evrakları tamamlamadığı takdirde ödeme şansımız yok. Samsun'daki tüm hastanelerde bugün ödeme yapıldığını öğrendim. Maalesef güvenlik firmamızdan istediğimiz belgeler uyarmamıza, tekrarlamamıza, yazmamıza rağmen gelmediği için ödeme yapamadık. Bugün tamamlanmış, bugün itibariyle ücretleri ödenecek. Dolayısıyla sorun ortadan kalkacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr