Suriye’de terör örgütü IŞİD’ın kontrolünde olan stratejik öneme sahip El Bab’a dün Türkiye’nin desteklediği unsurlar batıdan girerken, Suriye rejimine bağlı güçler de kasabanın 1 km. güneyindeki Tadif’i ele geçirdi.

Akşamüstü Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Tadif’te 650 IŞİD militanını etkisiz hale getirdiği belirtildi. Açıklamada “Başarılı Tadif operasyonuyla Suriye hükümet kuvvetleri, Türkiye ile daha önce anlaşmaya varılan ve ÖSO ile geçici sınırı belirleyen çizgiye ulaşmış oldu” denildi. Bu geçici sınırın M4 Karayolu olabileceği görülürken, bu karayolu, doğuda IŞİD’in merkezi Rakka ile batıda muhaliflerin geçen yıl sonu tahliye ederek rejim güçlerine bıraktığı Halep’i birbirine bağlıyor. TSK ve Esad güçlerinin El Bab’a aynı anda girmesi durumunda çatışma riskinin artacağı belirtilmişti.

Öte yandan YPG’nin de Rakka’ya yaklaştığı bildirildi. Suriye’deki Kürt kaynaklara dayanan Rus haber ajansları, YPG’nin Ebu Talal, Şanina ve Tal Mahlas köylerini de aldığını, Rakka’ya sadece 5 km mesafede bulunduklarını duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr