Star TV’de yayımlanan, Ortaks yapım şirketi imzalı “Kiralık Aşk” dizisinin geçen cuma akşamı yayınlanan 40. bölüm finalinde, Ömer ve Defne karakterlerinin sevişme sahnesi televizyonda yayımlanmadı.

Ancak başrol oyuncuları Barış Arduç ile Elçin Sangu’nun öpüşme sahnesi, görüntüler, Star TV’nin internet sitesinde yayımlandı. Sosyal medyada içerikleri dizinin Twitter hesabı üzerinden #alevaldıburalar etiketiyle paylaşılan bölümün cuma akşamki yayınının ardından dizinin hayranlarının “Yasak Elma bölümleri makaslandı” diye sitemlerini belirtmesi üzerine, Star TV’nin sosyal medyadan pazar günü yapılacak bir sürprizi son dakikada duyurması hayli merak edilmişti. Pazar günü, Ömer ve Defne karakterlerinin sevişme sahneleri Star TV’nin internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Dün akşam saatlerine kadar yaklaşık 540 bin kez izlenen sahne, sansür tartışmasını da beraberinde getirdi. Sosyal medyada büyük ses getiren sahnenin yayımlanmasına RTÜK tarafından izin verilmediği, bu yüzden sahnenin internetten paylaşıldığı yorumları yapılırken biz de sevilen dizinin yapım şirketi Ortaks’a sansür iddialarına ilişkin yanıtlarını sorduk. Yapım şirketi yöneticileri, “Konunun RTÜK ile bir ilgisi yok. Televizyon için farklı internet için farklı iki ayrı çalışma yapmak istedik sadece” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr