CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Cezaevi’nde terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla yaklaşık 50 gündür tutuklu bulunan CHP üyelerini ziyaret etti. Tutuklanan CHP’lilerin, “Atatürkçüyüm ve Atatürkçü bir gelenekten geliyorum. Sosyal medya üzerinden Atatürk’ü öven bir paylaşım yaptığımdan dolayı terör örgütü propagandası yaptığım iddiasıyla tutuklandım”, “Bütün katiller, hırsızlar, gaspçılar serbest kaldı, biz buradayız”, “Gözaltına alındığımda hakaret ve şiddete uğradım. Muayeneye bana şiddet uygulayan polisle girdiğimiz için doktora söyleyemedim” ifadeleri dikkat çekti. Yüceer görüşmelerin ardından, “Amaç FETÖ’yü bahane ederek bütün muhalifleri suskunluğa mahkûm etmek. İşinde gücünde, ekmeğinde olan bu insanlar sadece muhalif oldukları için tutuklandılar. Hukukun ve vicdanın bittiği noktadayız” değerlendirmesini yaptı. CHP’li Yüceer, sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan Tekirdağ Saray’dan CHP üyeleri Yavuz Candan, Serhat Büyüktaş ve Fırat Sertaç Tozlu’yu Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti.

Cezaevlerindeki durumla ilgili bilgi veren Candan Yüceer’in tutuklu CHP’lilerin ifadelerine dayanarak hazırladığı raporda dikkat çekenler şöyle:

YAVUZ CANDAN: ATATÜRKÇÜYÜM!

16 kişilik koğuşta 22 kişi kalıyoruz. Atatürkçüyüm ve Atatürkçü bir gelenekten geliyorum. Sosyal medya üzerinden Atatürk’ü öven bir paylaşım yaptığımdan dolayı terör örgütü propagandası yaptığım iddiasıyla tutuklandım. Tutuklandığımdan bu yana sanki dışarıda hiç yaşamamış, bütün ömrüm burada geçmiş gibi hissediyorum. Annem sosyal medya üzerinden paylaşım yapmamam için uyarmıştı ancak ben kendisine “Devlet benim Facebook’uma mı kaldı?” demiştim. Yanılmışım.

SERHAT BÜYÜKTAŞ: AĞRIMA GİDİYOR

17 Temmuz’da bir arkadaşımın paylaştığı bir gönderiyi, sosyal medya hesabımdan paylaştım. 6 gün sonra terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla tutuklandım. Burada olmamdan dolayı ailem çok sıkıntı yaşıyor. Eğer gerçekten suçlu olsaydım, burada olmak zor gelmezdi. Burada bize bir dakika 1 yıl gibi geliyor. CHP üyesiyim ve muhalifim, mevcut yönetimi eleştiriyorum. Benim FETÖ ile uzaktan yakından hiçbir alakam yok. O yüzden bana atfedilen bu suç çok ağırıma gidiyor. Bütün katiller, hırsızlar, gaspçılar serbest kaldı, biz buradayız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr