Ankara'da okullar tatil   ANKARA Valisi Ercan Topaca, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'da okulların tatil olacağını duyurdu. Vali Topaca yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı: "Sevgili öğrenciler,yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi dolayısıyla, Ankara genelinde,30 Aralık günü okullar tatil edilmiştir. İyi geceler."

Uşak'ta eğitime 1 gün ara verildi

UŞAK Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları ve en son meteorolojik verileri değerlendiren Uşak Valiliği il geneli ve ilçelerdeki tüm okulları bir gün tatil ilan etti. 

Uşak Valiliği'nce yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için okulların 1 gün arayla tatil edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, öğrenci etüt merkezleri ve özel öğretim kursları ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 30 Aralık Cuma günü 1 (Bir) gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlilerde 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Soğuk hava ve buzlanmaya karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Çay’da okullara kar tatili

AFYONKARAHİSAR’ın Çay İlçesi’nde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Çay’da devam eden kar yağışının ardından olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle merkez ve bağlı belde ve köylerde ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar dikkate alınarak, kaymakamlık tarafından ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Bursa'nın 6 ilçesinde okullara kar tatili

BURSA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. 

Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle İznik, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. tatil kararlarının ilgili kaymakamlıklarca alındığı belirtildi.

Balıkesir'de okullara kar tatili

BALIKESİR kent merkezi ile 9 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Balıkesir Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, İvrindi, Kepsut, Manyas, Savaştepe, Susurluk ilçelerinde eğitim ve öğretime 30 Aralık Cuma günü, bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında aynı tarihte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Kırıkkale'de okullar tatil

KIRIKKALE'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. 

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini ifade etti. Vali Haktankaçmaz, "Meteoroloji'nin uyarıları göz önünde bulundurularak Kırıkkale merkez ve ilçelerde 30 Aralık'ta eğitime 1 gün ara verilmiştir. İyi tatiller." dedi.

Denizli'de, 6 ilçede okullara kar tatili

DENİZLİ'de, etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Pamukkale İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim veren okullarda yarın eğitime ara verildi.

Denizli'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Pamukkale İlçesi'nde taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar tatil edildi. Ayrıca kar yağışı devam eden Babadağ, Güney, Serinhisar, Çameli ve Acıpayam ilçelerinde de ilk orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

Lapseki'de taşımalı eğitime kar engeli

ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çanakkale'de kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları etkisini sürdürürken, akşam saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lapseki'de taşımalı sistemle eğitim veren okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.

Bolu'da eğitime kar engeli

Bolu merkez ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime 1 gün daha ara verildi.

Konya'da okullara kar tatili

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram ile birlikte 12 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

Konya Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Karatay ve Meram ile Akşehir, Seydişehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Taşkent, Yunak, Beyşehir, 

Hüyük, Derebucak, Kadınhanı, Hadim, Sarayönü ve Derbent İlçerin'de, ilk ve orta dereceli okullar ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildiğini açıkladı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayıldığı belirtildi.

Eskişehir ve Bilecik'te okullar tatil

ESKİŞEHİR ile Bilecik'te ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 30 Aralık Cuma günü il merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı sonrası; meydana gelebilecek buzlanmaya karşı ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve kar yağışının devam etmesi göz önüne alınarak, merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde can güvenliği ve sağlık durumu düşünülerek 30.12.2016 Cuma günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği yerlerde kamuda görevli engelli ve hamile personel de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

BİLECİK'TE DE TATİL

Bilecik'te de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle Osmaneli İlçesi dışındaki tüm ilçeler ile il merkezinde yarın için 1 gün süreyle tatil edildi. Bilecik Valiliği, eğitime ara verilen yerlerde kamu kurum ve kuruluşlarda görevli engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını bildirdi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr