Gün boyunca şiddetli beton kırma sesinden çocuklarının dersleri dinleyememelerinden de şikayetçi olan veliler, sınav döneminde olan çocuklarının gelecekleri için projenin okul bitene kadar durdurulmasını ve acilen tüm güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etti.

 

Eğitim yerine inşaat sesi

Geçen hafta perşembe günü inşaatın tepesinden okulun duvar dibinde park halindeki bir velinin aracının üzerine beton parçasının düştüğünü söyleyen bir veli, “Yıkım çarşamba başladı, perşembe günü okul çıkış saati okulun hemen duvarına bitişik park eden bir velinin aracının üzerine beton parçası düştü. İçimiz rahat bir şekilde çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Belediyeye şikayet dilekçesi verdik” ifadelerini kullandı. Her gün küçük kızıyla okuldaki çocuğunu almaya gelen bir veli ise inşaattan çıkan seslerden başına düşebilecek bir beton parçası yüzünden tedirgin olduğunu belirtti. Zaten yolun çok dar olduğunu anlatan başka bir veli ise “İnşaata karşı değiliz ama saatlerini okul çıkış saatine göre de ayarlayabilirler” dedi.

Keten Grup tarafından binanın yıkımı için anlaşılan şirkette çalışan bir işçi ise, binadan aşağıya bir parça düşmesinden haberdar olmadıklarını söyleyerek, “Bu bina yıkılacak, ruhsatımız, her şeyimiz var, gidin belediyeye şikayet edin” dedi. Şimdiye kadar bu inşaat ile ilgili veliler ve mahalle sakinleri tarafından 600’e yakın şikayette bulunulduğu belirtildi. Beyaz masadan konuyla ilgili henüz bir cevap gelmiş değil.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr