Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresi, 12. Sınıf öğrencilerini "Seminer var" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürdü. Üniversite tanıtımı ile alakalı bir seminere gittiklerini zanneden öğrenciler panele katılmak istemedi. Okul idaresi de buna karşın, öğrencilere "Panele katılmak zorunlu, katılmayanlar hakkında yasal işlem yaparız" diye tehdit etti.

Bianet'in ulaştığı okul müdürü Erhan Akalın konu hakkında konuşamayacağını belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aramamızı söyledi. Bunun üstüne ulaştığımız Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise böyle bir olay yaşandığını kabul ederek, sorumlular hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.

Müdür: Milli Eğitim’e sorun
Konu hakkında görüşmek istediğimiz Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Akalın, devlet memuru olduğu için konuşamayacağını söyledi. Akalın konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bilgi alabileceğimizi söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü: İnceleme başlattık
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’a ise ilk başta ulaşamadık. Makamını aradığımız İl Milli Eğitim Müdürü’nün Özel Kalem’i, Dernekbaş’ın misafirinin olduğunu, sonrasında da Manisa Valisi ile görüşeceğini söyledi. Ardından Dernekbaş’a cep telefonu üzerinden ulaştık.

Dernekbaş şunları söyledi:
“Öğrenciler panele katılmaya yönlendirilmiş, katılmak istemeyen öğrenciler okullarına geri döndüler. “Katılmak istemeyen öğrenciler hakkında kesinlikle cezai müeyyide söz konusu değil.

“Yetkililerle ilgili de inceleme ve soruşturmayı başlattık.”
Soruşturmayı ne üstüne yaptıklarını, öğrencilerin haberleri olmadan bir panele götürülmelerinin de soruşturulup soruşturulmayacağını sorduğumuz Dernekbaş, konu hakkında kendisinin de çok fazla bilgi sahibi olmadığını, incelemeler neticesinde tüm ihmallerin belirleneceğini ve sorumlular hakkında gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr