Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim İş Antalya Şubesi'nde, Şube Başkanı Fatin Iltar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Kepez İlçesi Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'nda İstiklal Marşı töreni öncesinde kağıttan uçak yaparak aralarında oynayan 7 öğrenciyi, okulun diğer öğrencilerinin karşısına çıkartarak 'yuh' çektiren okulun müdür yardımcısı S.Ç.'nin olayla ilgili Facebook üzerinde yaptığı paylaşıma tepki gösterildi.

Şube Başkanı Fatin Iltar'ın olayla ilgili yaptığı açıklamanın çarpıtılarak hedef saptırıldığını belirten sendika Genel Başkanı Mehmet Balık, tepki gösterilen olayın bir okulda bir öğrencinin toplum karşısında rencide edilmesi olduğunu, ama maalesef okul yöneticileri ve İmam Hatipliler Derneği'nin kendi üzerine alındığını söyledi. 

Eğitimci!!! 7 öğrenciyi yuhalattı

'PROFİLİNDEKİ İSMİ ARAPÇA'

Müdür yardımcısı S.Ç.'nin, olayla ilgili Facebook üzerinden 'Sözcü'nün, Hürriyet'in, Cumhuriyet'in köpekliğini yapan zihniyet' diyerek kendilerini kastettiğini dile getiren Mehmet Balık, "Bu müdür yardımcısını kınıyorum. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gereken işlemi yapacağına inanıyorum. Facebook profilindeki ismi Arapça. 1 Kasım 1928 harf devriminin yıldönümü ve yeni alfabeye geçildiği bir dönemde, bir okulun resmi devlet görevlisinin profil ismini Arapça yapması tamamen incelenmesi ve soruşturulması gereken bir konudur. Son derece manidardır" dedi.
Eğitim İş Sendikası olarak Cumhuriyet değerlerine karşı olan herkese haddini bildirecek güçte olduklarını da dile getiren Mehmet Balık, "Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının yanındayız" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr