Numan Kurtulmuş açıklamalarından satırbaşları...

* Hem doğu ve güneydoğu Anadolu'da Türkiye'nin her yerinde uyuşturucu tacirleri ve baronları ile de son derece keskin bir mücadele sürdürülüyor. Bunda da ciddi başarılar elde edildiğini belirtmek isterim.

* Son terör eylemi öncesinde 153 önemli olay engellendi ve eylem yapacak kişiler etkisiz hale getirildi.

* FETÖ'nün, PKK'nin, DEAŞ'ın bundan sonraki süreçte yapabilecekleri ellerindeki imkan ve insan kaynakları bakımından gözden geçirildi ve referandum sürecine ilişkin muhtemel tehditler değerlendirildi.

* Bundan sonra Türkiye'nin sınırlarının terör örgütlerine ve kaçakçılıklara korunması için tüm çalışmalar gözden geçirildi.

* Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari illerimizde terörden zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kurumu'na olan borçları ertelendi.

* Suriye’deki, Münbiç, Rakka ve son ayrıca Avrupa ülkeleri ile yaşadığımız krizler dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı çok taraflı diplomatik görüşmeleri kurulda paylaştı.

* Suriye ve Irak’ta hem de Avrupa ülkeleriyle ilgili olası krizin nasıl gelişeceği konusu üzerinde çalışıldı. Öncesinde Avusturya, Almanya ve Hollanda’da başlayan kriz aslında fevkalede önemli bir krizdir.

* Avrupa ülkelerinin tavrı son derece antidemokratik, fikir özgürlüklerine, siyasal katılıma ve Avrupa’nın değerlerine aykırı bir şekilde bakanları kendi ülkelerinde konuşturmamak gibi, seçim kampanyası dolayısıyla Türk vatandaşlarıyla buluşturmamak için her türlü numarayı yaptılar.

* Türkiye'deki 16 Nisan referandumundan Blick gazetesine ne Bild gazetesine ne? Bu referandum bazı siyasetçileri neden ilgilendirir? Türkiye'de hayır da verecek olan bizim vatandaşımızdır evet diyecek olan da bizim vatandaşımızdır. İsviçre'de veya Almanya'da bir seçim yapmıyoruz. Bu açık şekilde Türkiye'nin iç işlerine karışmaktır burun sokmaktır. Bunları anlayışla karşılamadığımızı tekrar belirtmek isterim. Ayrıca kimse Türk halkını da bir şey anlamaz zannetmesin.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr