Orhangazi İlçesi'nde geçen yıl kasım ayında Hürriyet Mahallesi’nde Abdül Onaran ile apartman yöneticisi Bayram Tiryaki arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine emekli polis beylik tabancasıyla Tiryaki’ye ateş etti. Bacağından yaralanan apartman yöneticisi hastaneye kaldırıldı. Tiryaki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayınca, Abdül Onaran tutuklanarak cezaevine kondu.

Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan, Abdül Onaran'ın yargılamasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada ifade veren Onaran, "Olay günü mantolama ölçüsü yapılacaktı. Bayram Tiryaki, önümüzden selam vermeden geçti."Neden selam vermiyorsun’  diye sorunca, ‘Ben adama selam veririm. Sen kimsin’ diyerek bağırıp küfür etti. Bizi ayırdılar. Sonra tekrar saldırınca aramızda itiş kakış yaşandı. Bu sırada pantolonumun kemeri aşağıya düşmüştü. Bu sırada düşmemesi için tabancamı almak isterken bana saldırınca, silah elimde ateş aldı. Yaralanmıştı. Ona, ‘beğendin mi yaptığını, beni de kendini de yaktın’ dedim. Ben isteyerek onu vurmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından Abdül Onaran'a, ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebep olma’ suçundan 14 yıl hapis cezası verdi. Tahrik, sanığın itirafı ve duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 8 yıl 9 aya indirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr