Koç Holding ve Tofaş’ın başkanlığını yapan merhum Mustafa Koç, 21 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmişti. Golf, dalış, kayak, yelkencilik gibi birçok spor dalında faaliyet gösteren Mustafa Koç, sporcu kişiliğiyle tanınıyordu. Koç Holding’in çatısı altında faaliyet gösteren basketbol takımı Tofaş Spor Kulübü’nün Bursa’daki yeni salonuna Mustafa Koç’un ismi verildi. Spor salonunda yeni yıldızların yetişmesine katkı sağlayacak.

Tofaş fabrikasında düzenlenen açılışa, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, merhum Mustaf V. Koç’un eşi Caroline Koç da katıldı.

Spora verilen değer

Mustafa Koç Spor Salonu’nun açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Sevgili ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Tofaş Spor Kulübü, 43 yıllık tarihi ile özel sektör alanında spora yapılan yatırımın en başarılı örneklerinden. Bu açılışın, kulübümüzün Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdiği döneme denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. Spor salonumuz çalışanlarımızın yanı sıra Bursa amatör spor kulüplerine de açık olacaktır. Sporcuların yetişmesinde önemli bir rol üstlenecek” dedi.

Tofaş Fabrikası arazisi içinde yer alan ve içinde 3 basketbol sahası bulunan tesis, spor salonu, fitness merkezi, fuaye alanı, soyunma odaları, rehabilitasyon alanı ve ofisler ile birlikte 6 ana bölümden oluşuyor. Spor salonunda sahalar perdeler ile ayrılabilirken, gerektiğinde voleybol, masa tenisi gibi farklı spor dalları için de kullanılabiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr