Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, "vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı" belirtildi.

İl sınırları içinde "terörle mücadele kapsamında milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin ve icra edilecek operasyonlarda vatandaşların zarar görmelerinin engellenmesi ile halkın can ve mal güvenliğinin korunması" amacıyla alınan tedbirler kapsamında 27 Aralık 2016 tarihli ve 2016/9675 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile adları ve koordinatları belirtilen alanların 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, vatandaşların belirtilen bölgelere girmesinin yasaklandığı da bildirildi.
Geçici 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilen bölgeler ise şöyle:

"İl merkezindeki Sağlık, Şerefkan, Yamaç, Yörecik, Kazmadağ ve Dalakulig bölgesi, Varto-Kolan bölgesi, Büyükler bölgesi, Bulanık-Bilican bölgesi, Bulanık-Göztepe bölgesi."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr