Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, dün gece yaşanan askeri darbe girişimi sırasında İstanbul'a geldiğini söyledi.

İspanyol gazetesi El Pais'e açıklamalarda bulunan Muslera, darbe girişiminden 15 dakika önce Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığını açıklarken Türkiye'de neler olup bittiğini anlayamadığını dile getirdi.

Copa America nedeniyle bir süredir izinli olan Muslera, takımın İsviçre'deki kampına geçmek üzere İstanbul'a gelirken yaşanan olaylara canlı tanıklık etti.

Askeri darbe teşebbüsünden çok kısa bir süre önce Atatürk Havalimanı'nda olduğunu belirten tecrübeli file bekçisi, gördükleri karşısında yaşadığı şaşkınlığı anlatırken "Montevideo'dan birkaç saat önce geldim ve eve vardıktan 15 dakika sonra da askerler havaalanını kapattı. Eve geldim ama herkes beni arıyor, neler olduğunu anlatmak çok zor ama insanlar sokağa çıkmış durumda... Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum" dedi.

Hazırlıklarını İsviçre'nin Gwatt bölgesinde sürdüren Galatasaray'ın kampına katılıp katılamayacağı konusunda da net bir fikir sahibi olmadığını açıklayan Muslera, "Ne olacağı konusunda bir işaret yok. İsviçre'ye gitmek zorundayım ama İstanbul'da da kalabilirim, durum daha da karışık bir hal alırsa burada olacağım" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr