Murat Boz'un henüz vizyona girmeyen filmi 'Dönerse Senindir'in kamera arkası görüntüleri yayınlandı.

Filmde mini etekli hemşirelerin Boz'a müdahale ettiği sahneler, sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı. Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde bugün saat 12.30'da Çanakkale Sağlık-Sen Şube Başkanlığı, sağlık çalışanları ve hemşireler tarafından düzenlenen basın açıklamasında Murat Boz'un 23 Aralık'ta vizyona girecek 'Dönerse Senindir' adlı filminde hemşire rolündeki kızların mini etek giymeleri tepki gösterildi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI RENCİDE EDİLİYOR"

Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, şarkıcı Murat Boz'un başrolünü oynadığı filmde, hemşirelik mesleğini rencide edici ve gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verildiğini söyledi. Canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşire ve sağlık çalışanlarının rencide edildiğini savunan Suat Özen, "Hemşireyi cinsel bir obje olarak göstermek küstahlıktır, ahlak dışıdır. Hemşire halkın sağlığı için kutsal bir görev üstlenmiştir. Hemşire 7 gün 24 saat bayram-seyran demeden alın teri ile insanlığa hizmet edendir. Hemşire annedir, kardeştir, eştir. Hemşire beyaz bir melektir, sizin filmlerinizde oynattıklarınız gibi değildir. Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir" dedi.



Dönerse Senindir filminin fragmanı

Yüzbinlerce hemşire adına seslendiğini dile getiren Özen, "Öncelikle filmde bu tür görüntülerin yer almasından dolayı yapımcı ve yönetmen başta olmak üzere, yetkili konumdaki herkesi kınıyoruz. Filmin o sahneleri yeniden aslına uygun çekilmelidir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan bu onur kırıcı, rencide edici film konusunda gerekli müdahalede bulunmaya davet ediyoruz. Ancak, filmin yapımcıları, bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı'dan; hemşirelik mesleğine ve onuruna sahip çıkarak filmin bu şekilde gösterime girmesine izin vermemesini talep ediyoruz. Başta Murat Boz olmak üzere, söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de sağlık çalışanlarından ve hemşirelerden derhal özür dilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Sağlıkçılardan Murat Boz’a tepki

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr