Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriye'deki iç savaş hakkında kritik açıklamalar geldi. Yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Binali Yıldırım, Ankara yönetiminin Suriye'de etnik bölünmeye izin vermeyeceğini söyledi.

"Önümüzdeki 6 ayda Suriye'de daha aktif rol oynayacağız" diyen Binali Yıldırım, "Esad, geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir. Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi.

Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "FETÖ lideri Gülen'in iadesi konusunda ABD'den süreci hızlandırmasını istiyoruz."

Başbakan Yıldırım, ABD ile ilgili olarak ise 'ABD'nin Türkiye'nin düşmanı değil, stratejik ortağı olduğunu' ifade etti.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI'NDAN YALANLAMA

Başbakan Binali Yıldırım'ın yabancı basınla yaptığı görüşmeye ilişkin Başbakanlık kaynaklarından açıklama yapıldı. Açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Esad muhatap alınır" diye bir ifadesinin olmadığı; Başbakan'ın soruya açıkça "Esad'ın muhatabı Suriye muhalefetidir" diye cevap verdiği belirtildi.

TOPLANTIYA KATILAN KURUMLAR

Saat 10.15'te başlayıp yaklaşık 2 saat süren görüşmeye, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya ve Katar gibi ülkelerde yayın yapan ajans, TV ve gazetelerin temsilcileri yer aldı. Buluşmaya uluslararası ajanslardan, , Associadet Press, AFP, Reuters, DPA, Xingua ve Bloomberg'in temsilcileri; CNN İnternational, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve Al Araby Televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street, Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hürriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr