AKP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İçtüzük değişikliği olmadan Meclis tatile girmesin” açıklamaları üzerine bir taslak hazırlayarak MHP’ye sundu. MHP, AKP’nin önerileri üzerinde bir çalışma yaparak kendi önerisini hazırlayacak. AKP ve MHP’nin İçtüzük değişikliği için görevlendirdiği isimler ortak noktada buluşmaya çalışacak.

AKP, TBMM Genel Kurulu çalışmaları sırasında zaman kaybına neden olduğu gerekçesiyle Meclis araştırma önergeleri, genel görüşme önergelerinin okunması uygulamasının kaldırılmasını öneriyor.

Yasa tasarısı ve önerilerinin görüşmelerinde verilen değişiklik önergelerinin iki kez okunması uygulamasının kaldırılmasını isteyen AKP, muhalefetin sık sık başvurduğu karar yeter sayısı istemesini önlemek için 15 milletvekilinin ayağa kalkarak ya da yazılı olarak istemde bulunması koşulu getirilmesini planlıyor. Tüm muhalefet partilerinin grup önerisi vermesi durumunda yasa tasarısı görüşmelerinin 3-4 saat gecikmeli başlanmasından rahatsız olan AKP, grup önerileri üzerinde öneriyi veren parti adına 5 dakikalık tek konuşma yapılması gerektiğini savunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr