Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi ardından Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda Ankara'dan garanti beklediklerini belirtti.

Peskov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Karlov'un öldürülmesi ardından Rusya'nın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda yeni önlemler alınmasının planlanıp planlanmadığı sorusuna "Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ne göre yurtdışındaki temsilciliklerin güvenliğini sağlamak bu temsilciliklerin bulunduğu ülkelerin sorumluluğundadır. Bu sebeple Devlet Başkanı (Vladimir Putin) Türk partnerlerimizden, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluklarımızın güvenliğinin sağlanması konusunda garanti almanın gerekli olduğundan bahsetti” karşılığını verdi.

Peskov, Rusya’nın yurtdışındaki temsilciliklerinin güvenliği konusunda önlemler aldıklarını belirterek “Fakat şimdi bu korkunç cinayetin ardından, Putin, istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlığı'nı ek önlemler almaları için görevlendirdi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr