Türkiye sanayisinin itici gücü hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, uluslararası etkinliklerle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 2016 yılında 40. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) ev sahipliğinde gerçekleşen ve her yıl dünyaca ünlü markaları ağırlayan İstanbul Moda Konferansı’nın 9’uncusu için geri sayım başladı.

Ds Concept Intelligent Trade Finance’ın isim sponsoru olduğu 9. İstanbul Moda Konferansı’na, her biri alanında öncü ve dünya modasına yön veren önemli isimler konuşmacı olarak katılıyor. Tory Burch’ün Kreatif Direktörü Cecile Renna, dünyaca ünlü Fransız kumaş üreticisi Group Deveaux’un CEO’su Lucien Deveaux, Not Just A Label’in kurucusu Stefan Siegel, Cotton Council International and Cotton Incorporated Türkiye Program Direktörü Marsha Powell konferansta yapacakları konuşmalarda deneyimlerini ve öngörülerini katılımcılarla paylaşarak sektöre yeni bir bakış açısı getirecekler. Konferansta, ünlü markaların temsilcilerinin orta ve uzun vadede Türkiye planlarını ve yeni pazarlara ilişkin yaklaşımlarını da açıklamaları bekleniyor.

İkili İş Görüşmeleri’nde yeni işbirliklerine imza atılacak

İhracat artışı umutları artırdı

Türkiye’de imalat sanayinin lokomotif sektörü hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 2016 yılının ilk 7 ayında ihracat artışı sağlayan üç sektörden birisi oldu. 2016 yılının ilk yarısında Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik artışla 8,7 milyar dolar oldu. Sektörün eylül ayından itibaren tekrar toparlanmaya başlaması ile birlikte yıl sonunda ihracatın 18 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Türkiye’de hazır giyim sanayinin gelişmesi için gerekli ortamı hazırlamak, sektöre öncülük etmek, yurtdışında tanıtmak ve sektörel işbirliğini sağlamak amacıyla 1976 yılında kuruldu. Bu yıl 40. Kuruluş yıldönümünü kutlayan TGSD’nin her biri sektörün önde gelen firmalarından yaklaşık 400 üyesi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr