Denizli'de yıllardır sendikal faaliyetlerde bulunan ve demokratik kitle örgütlerinin eylemlerinde yer alan Sarıca'nın açığa alınmasına Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar tepki gösterdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nda makine mühendisi olarak çalışan Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na bağlı (KESK) TÜM-BEL SEN Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca, OHAL kapsamında çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde terör örgütü ile bağlantısının bulunup, bulunmadığının araştırılacağı gerekçesiyle açığa alındı. Denizli'de uzun yıllardır sendikal çalışmalarda ve demokratik kitle eylemlerinde yer alan Sarıca'nın açığa alınması tepkilere yol açtı.

"CADI AVINA BİR SON VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Sarıca'nın açığa alınmasının keyfi bir uygulama ve cadı avı olduğunu öne sürerek, derhal görevine iade edilmesini istedi. 15 Temmuz'dan beri darbe ve darbecilerle bir alakası olmayan ilerici, demokrat kişilerin bir cadı avı ile işlerine son verildiğini, açığa alındığını iddia eden Çakar, "Bu durumun meslektaşlarımıza yansıdığı son örnek, TMMOB'nin önceki dönem Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini yapmış olan halen odamızın Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca'nın keyfi bir şekilde açığa alınmış olmasıdır. Sarıca görevini başarıyla yürüten, ilerici, demokrat bir arkadaşımızdır. Her daim darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran odamıza ve TMMOB üyesi meslektaşlarımıza yönelik cadı avına bir son verilmesi ve arkadaşımızın görevine iade edilmesi gerekmektedir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını, yanlış ve mesnetsiz açığa almanın durdurulmasını ve kendisinin derhal görevine iade edilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr