Dünya Kupası Elemeleri’nin ardından özellikle milli takımlara çok sayıda futbolcu gönderen takımlar, lig maçlarında sıkıntı yaşıyor. Bu sezon 4. kez milli maçlar için liglere ara verilirken, bu araların ardından ilk 4 sıra içindeki takımlar arasında en çok puan kaybeden ekipler olarak Galatasaray ve Fenerbahçe öne çıkıyor. İki takım da milli maçların ardından çıktıkları karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, milli maç dönüşlerinde elde ettiği tek galibiyeti Galatasaray’a karşı kazandı. İlk 4 sıradaki takımlardan sadece Beşiktaş, milli maç dönüşlerinde kayıp yaşamadı.

Fenerbahçe evinde kaybetti

A Milli Takım, 5 Eylül 2016’da Hırvatistan ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu maçın ardından oynanan lig maçlarında Beşiktaş, Karabükspor’u sahasında 3-1 mağlup ederken, Medipol Başakşehir de haftayı kayıpsız atlattı. Başakşehir, taraftarı önünde Kasımpaşa’yı 3-1 yendi. Kayserispor deplasmanına giden Galatasaray, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılırken, Fenerbahçe ise taraftarı önünde Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu.

4 takım da zorlandı

Hırvatistan maçının ardından 6 Ekim 2016’da Ukrayna ile iç sahada 2-2 berabere kalan Milli Takımımız, bu maçtan 3 gün sonra ise İzlanda’ya deplasmanda 2-0 kaybetti. 2 milli maçın ardından zirve yarışındaki takımların performansındaki düşüş de dikkatlerden kaçmadı. Kayserispor deplasmanına giden Beşiktaş, çok zorlandığı karşılaşmada Ömer Şişmanoğlu’nun golüyle 1-0 kazanmayı başardı. Medipol Başakşehir, ligin güçlü ekiplerinden Konyaspor’u konuk ederken, mücadele 1-1 berabere bitti. Beşiktaş gibi deplasmana giden Galatasaray da çok zorlandığı maçta Gençlerbirliği’nin Bruma’nın golüyle 1-0 geçti. Fenerbahçe ise taraftarının önünde boy gösterdiği haftada Alanyaspor’la 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşattı.

Beşiktaş fire vermeden yola devam etti

Grupta oynadığı ilk 3 maçta 2 puan toplayan A Milli Takımımız, ilk galibiyetini 12 Kasım 2016’da oynadığı Kosova karşılaşmasında elde etti. Bu maçın ardından oynanan lig mücadelelerinde puan kaybı yaşayan tek ekip Galatasaray oldu. Beşiktaş, deplasmanda Adanaspor’u 2-1’le geçerken, Medipol Başakşehir ise sahasında Rizespor’u 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe, taraftarı önünde ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırladı. 3 milli aranın ardından da sahasında boy gösteren Fenerbahçe, Kosova ile oynanan mücadelenin ardından ilk galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray’ı taraftarı önünde 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte, milli maç dönüşlerinde Beşiktaş 3 maçından da galibiyetle ayrılarak fire vermezken, zirve takipçisi Medipol Başakşehir ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Galatasaray ve Fenerbahçe ise birbirinin benzeri performans sergiledi. Her iki takım da oynanan 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr