Gerger Devlet hastanesinde işçi olarak çalışan ve 2015 yılında HDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Newroz etkinliğine katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ömer Taşkın’ın, dün itibariyle işine son verildiği bildirildi.

Taşkına yöneltilen suçlamanın “Newroz etkinliğine katmak, örgüt lideri Abdullah Öcalan posteri önünde poz vermek ve örgüte ait renkleri simgeleyen poşuyu boynuna takarak zafer işareti yapmak” olduğu öğrenildi.

“MHP adına Nevroz’a Katıldım”

Gergerfirat.org’un haberine göre PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle işinden kovulan Ömer Taşkın;

“2015 yılında Gerger HDP ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu Newroz etkinliğine katılmamı partim MHP istedi. Bende partimin bu isteği üzerine gidip Newroza katıldım. Bilineceği üzere o dönemde barış süreci devam ediyordu ve benim gibi onlarca memur Newroza katıldı.” dedi.

“15 Yıldır MHP Üyesiyim”

“2001 yılından beri MHP Gerger ilçe teşkilatının aktif üyesiyim. MHP’den başka bir partiye gönül vermedim. Ancak o dönemde Newroz etkinliği düzenlenirken bende parti kararıyla Newroza katıldım. Yaptığım işaret ve taktığım poşu tamamen sembolik olup ideolojik değildir. Öcalan’ın resmi altında da poz vermedim. Katılımın özeti tamamen bundan ibarettir. Bu nedenle örgütün propagandasını yapmadım.” dedi.

“Partinin Haberi Vardı”

MHP Gerger ilçe Başkanı Hasan Aslan’dan ise “Halkımızın hepsi Newrozdayken bizim katılmamamız düşünülemezdi. Temsilci olarak Ömer Taşkın ve bazı arkadaşlarımızı partimizin izleme görevlisi olarak newroza katılmalarını istedik. Yani partinin bundan haberi ve bilgisi vardır.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr