FETÖ/PDY soruşturması kapsamında MHP'nin Döşemealtı ilçe eski başkanı avukat Mahmut Akar'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 13 şüpheli savcılık sorgusundan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları belirtilen 13 şüpheliden aralarında avukat Mahmut Akar'ın da bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCI TUTUKLANDI ADLİYE ÇALIŞANLARI SERBEST BIRAKILDI

FETÖ'ye yönelik yürütülen bir başka soruşturma dosyasıyla ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen biri icra müdürü, biri icra müdür yardımcısı, biri de pedagogtan oluşan 3 şüpheli ise sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakıldı. ByLock kullandığı tespit edilen Cumhuriyet Savcısı Musa Ö. de Finike'de gözaltına alınıp yürütülen bir başka dosyayla ilgili sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

KEMER'DE AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Kemer İlçesi'nde de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah aralarında Kemer Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Yunus Nergiz'in de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler işlemleri için polis merkezine götürüldü. Kemer'de geçen 18 Ekim'de yapılan operasyonda da AK Partili bir diğer meclis üyesi Ramazan Aslancan gözaltına alınarak Antalya'ya götürüldü. Kemer Belediyesi'nde AKP'nin toplam 5 meclis üyesi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr