Yaralılardan 4’ünün tedavisinin yoğun bakım servisinde, 4’ünün tedavisinin de normal servislerde sürdüğü öğrenildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi görenler arasında Adana’dan İstanbul’a ailesi ile birlikte gezmeye gelen 2.5 yaşındaki Asya Başaran da bulunuyor. Asya Başaran’a beyin ameliyatı yapıldığı ve gözünden operasyon geçirdiği öğrenildi. Asya Başaran’ın annesi Çilem Başaran’ın da tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

‘2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMUZUN DURUMU ENDİŞE VERİCİ’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, bugün öğle saatlerinde MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve il yöneticileri ile birlikte hastaneye gelerek yaralıları ziyaret etti. Doktorlarla da görüşen Adan, ziyareti sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Asya Başaran’ın sağlık durumu için, “Yoğun bakımda 2.5 yaşındaki çocuğumuzun durumu endişe verici. Diğerlerinin durumunda bir iyileşme var” dedi. Adan, Asya Başaran’ın annesi Çilem Başaran’ın da iyi olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Türk milletinin birliğine beraberliğine karşı bir başkaldırı olduğunu söyleyen Adan, “Bugün askerlerimizden de şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet milletimize başsağlığı diliyoruz. Daha Ankara’nın yasını tutarken Taksim’deki bir bomba olayı ile tekrar karşı karşıya geldik. Türk milletinin birliğine, beraberliğine karşı olan düşmanların oluşturdukları bir ortamla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Türk milletinin birliğine alçakça, kahpece bombalar patlatarak, Doğu ve Güneydoğu’da modern silahlarla askerlerimizi şehit edildiğini söyleyen Adan, “Bu kahpece eylemleri yapanlar kahpeliklerinde ve döktükleri kanda boğulacaklardır. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yanlış politikalarının, çözüm süreci adı altında yürüttükleri sürecin, Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgesini bir cephaneliğe dönüştürdüğünü, büyükşehirlerde de bombacıların yol geçen hanı gibi kullanıldıklarına şahit oluyoruz” dedi.

Türk milletinin birlik, beraberlik içinde bu dönemi kapatacağını belirten Adan, şöyle devam etti:

“Önemli olan iktidarın aklını başına toplaması, nutuk atmaktan vazgeçip bu bombacıların, bölücülerin nefesini kesmesi gerekmektedir. Bundan aşağı yukarı 1 ay evvel modern silahlarla Türk devletine, Türk milletine başkaldıran, Doğu'da, Güneydoğu’da modern silahlarla kahpece askerlerimizi şehit edenlerle yan yana duran bir siyasi uzantı var. Sur’da askerimizi şehit edenler, hepimiz şahit olduk. Orada bir bölücünün iki gün önce cenazesine katılan iki milletvekili, ‘siz bizim kahramanlarımızsınız, sizin yolunuzdan geliyoruz’ ifadesini kullanmış, bölücülere zaman zaman silah taşımış, zaman zaman bölücülerle aynı kaderi paylaştığını söyleyen ve askerimizin şehit olmasını verdiği üzüntüden daha fazla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünde bölücülerle devleti eşitleyerek alçakça bir takım ifadeler kullandıklarını biliyoruz. Dolayısı ile bu bölücülerin siyasi uzantılarının dokunulmazlıklarının bir an önce kalkması noktasında en net en doğru duruşu Milliyetçi Hareket Partisi sergilemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi yanlış bir zemine meseleyi taşımaktadırlar. Bir tarafta askerimizi şehit eden bölücülerin siyasi uzantıları ile trafik suçlarından dokunulmazlıklarının talebi istenen milletvekillerini eşitleyerek dokunulmazlığı sulandırmalarını da şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Öte yandan Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr