Ressam Metin ASAĞ’ın “Yeniden Diriliş”  sergisi , 31 Mart’a kadar CRR’de sanatseverlerle buluşuyor. Büyük medeniyetlerin zengin kültürel mirasını taşıyan Anadolu coğrafyası yüzyıllardır kültürlerin birbirileri ile olan etkileşimlerinden doğan birikimleri sanatsal bir görsellikle bir araya getiriyor 19. ve 20. yüzyıl başında Osmanlı'da yaşanan büyük değişimlerin görüldüğü mimari ve kültürel değerlerin sanatsal yansımalarını irdeleyen sergide Osmanlı mimarisi ile kendinden önce gelen Erken dönem Anadolu Türk,Selçuklu,Bizans,İran ve Memlük mimarilerinin etkileri görülebilmektedir. Osmanlı mimarisini Akdeniz, Ortadoğu geleneksel sanatıyla birleştiren Ressam Metin Asağ çalışmalarını, Osmanlı geleneksel sanat anlayışı ile sunmaktadır.Osmanlı’da gelişen mimari, minyatür,  tezhip, çini, hat ve  desen gibi  çalışma örneklerinin yanısıra Klasik  Osmanlı  döneminin ağırlıkla işlendiği   etkinlikte Türklerin Anadolu'ya gelişleriyle süren tarihi gelişimini ve bin yıllık yolculuğunun izlerinin görülebileceği sergide, , ayrıca İstanbul'a ait pek çok önemli eser de yer almaktadır.

Ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sergide  çeşitli ebatlarda yağlıboya tablolardan 33’adet eser yer almaktadır.

Sergileri yurt içi ve yurt dışında büyük kitleler tarafından beğeniyle izlenen Türk resim sanatının önemli isimlerinden Metin Asağ, sergi konseptinde ,”Yeniden Diriliş” ile günümüz yeni Türkiye’sinin tarihi geçmişi ile yeniden buluşmasının  İslam kültürü ile oluşturduğu cazibeye dikkat çekiyor.
Ressam Metin ASAĞ'ın yağlıboya resim sergisi 31 Mart 2017'tarihine kadar,CRR fuayelerinde gezilebilecek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr