İstanbul'da pazartesi ve salı günü aralıklarla orta kuvvette etkisini gösteren kar yağışı bugün de devam edecek.Yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Öğrenciler 'İstanbul'da yarın (pazartesi) okullar tatil mi?' sorusunu sormaya başladı. Öğrenci ve velilerin İstanbul Valiliği'nden yapılacak açıklamadaydı. Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'da okulların tatil edildiği belirtildi.

Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. İstanbul'da ara sokaklarda buzlanma ve sürücülerin sıkıntı yaşadığı görülüyor. Kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor.  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da da kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek.

SARIYER'DE KAR KALINLIĞI 37 CM

İstanbul'da bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlıkları, Sarıyer'de 37 cm, Atatürk Havalimanı'nda 23 cm, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 22 cm, Kartal'da 15 cm, Kumköy'de ise 13 cm olarak belirlendi.

THY SEFERLERİ İPTAL

Olumsuz hava şartları uçak seferlerini de olumsuz etkiliyor. THY, Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 17.00' ye kadar yapacağı iç hat seferlerinin tamamını iptal etti.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Köprü altlarında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyardı Anadolu yakasında hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düştü.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL

İstanbul'da öğrenciler ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı?' sorusunun yanıtını aradı. Bu konuyla ilgili valilikten açıklama yapıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada İstanbul'da yoğun kar nedeniyle okulların tatil edildiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr