Meral Akşener'in hukuk danışmanlarından olduğu iddia edilen Avukat Nuri Polat, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Konuyla ilgili olarak yandaş medyanın yaptığı haberlerde Polat'ın örgütün avukat yapılanması içinde olduğu belirtildi.

Terör polisi tarafından operasyonla gözaltına alınan ve halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguda olduğu öğrenilen Nuri Polat ile ilgili olarak 24. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan'dan açıklama geldi. 

Türkan twitter'dan yaptığı açıklamada haberlerde yazılanın aksine avukat Polat'ın Akşener'in hukuk danışmanı olmadığını belirtti. Türkan gözaltına alınan avukat için "Meral Akşener'in avukatı olmayıp, MHP İstanbul İl Teşkilatında halen İl Disiplin Kurulu üyesi üyesidir. Mabadınızdan uydurmayın" yazdı.
Öte yandan MHP İstanbul İl Teşkilatında halen İl Disiplin Kurulu üyesi olan avukat Polat'ın yandaş medyada yayınladığı mesajlarınada haberde yer verildi.

Haberlerde yer alan Polat'ın mesajı ise şöyle:
FETÖ'ye yakın kanalların Digitürk'ten çıkarılmasına tepki gösteren Polat'ın, Twitter'da Fetullah Gülen'in bir fotoğrafını paylaşarak "Digitürk'ten, kablolu tvden, tivibudan, Türksat'tan attınız, herkül sitesini engellediniz. Ama izlememize engel olamadınız" diye yazdığının altı çizildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr