MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, Kayseri’de partililerle buluştu. Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda “Başbakan Meral” sloganlarıya karşılanan Meral Akşener, “Denizli’den başladığım ziyaretlerde Kayseri’de Başbuğum Alparslan Türkeş’in memleketinde destur almaya geldim. Siz yol verirseniz koşarım.

Bu can bu bedende olduğu sürece koşacağım. Hiçbir tehdit, iftira ve hakaret ne beni, ne de arkadaşlarımızı yolumuzdan alıkoyar. Ta ki MHP’nin üç hilalli bayrağını önce Çankaya’ya, sonra Beştepe’ye çekilene kadar koşacağım. Milletimizle el ele gönül gönüle iktidara yürüyeceğiz” dedi. Güneydoğu’da süren operasyonlarda polislerin ve askerlerin gül fidanı gibi biçildiğini söyleyen Meral Akşener, “Çözüm süreci dediler, analar ağlamasın dediler, öfkemizi enerjiye çevirerek birer birer sandığa gömeceğiz. Abbas yolcu, Tarzan zorda. Onun için tarihin üzerimize yüklediği bu önemli görevi, rahmetli başbuğumuzun dediği gibi, ‘Türk Milletinin sinir uçları Türk Milliyetçileridir’ o düstur üzerine ayağa kalktık” diye konuştu.

Kurultay töredir’

Kurultay sürecinde hiçbir delegenin geri adım atmadığını söyleyen Akşener, “Kurultay töredir. Töre konuştuğunda han da susar, hakan da susar. Sonra ‘Kurultay yapmıyoruz, imza toplayın’ dediler. Bizde imzalarımızı topladık. Bir arkadaşımız da geri adım atmadı. Demokrasinin nasıl olduğunu, hakkın nasıl arandığını olgun bir biçimde gösterdiniz” dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr