TBMM bugün AKP ve MHP'nin üzerinde anlaşıp Genel Kurul'a getirdiği 'başkanlık anayasası'nı görüşmeye başlayacak. Kritik oturum saat 14.00'te açılacak. Meclis'teki anayasa görüşmelerinin 15 gün sürmesi bekleniyor. Teklifin en az 330 oyla geçmesi halinde Türkiye referandum sürecine girecek. AKP'nin teklifi geçirebilmesi için MHP'nin desteğine ihtiyacı var.

MECLİS'İN ÖNÜ KARIŞTI

CHP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. 'Başkanlık sistemine hayır' demek için TBMM önüne gelen yurttaşlar ile polisin karşılıklı bekleyişi sürüyor.

ERDOĞDU: MECLİS KUŞATILMIŞ DURUMDA

CHP'li Aykut Erdoğdu, Meclis önünde yaptığı açıklamada, "TBMM şuan kuşatma altında. TBMM kendi polisimiz tarafından kuşatma altına alınmış durumda. Yazık o gencecik polis çocuklara talimat vermişler. Cumhuriyet'i yıktırmayacağız. Hainlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz" dedi.

TANRIKULU: BU ORTAMDA ANAYASA YAPILAMAZ

CHP'li Sezgin Tanrıkulu da Meclis önünden yapılan bir Periscope yayınında açıklamalarda bulundu. "Kimsenin elinde silah yok burada, kimse canlı bomba değil burada. Herkesin bildiği kanaat önderleri, barolar, mühendis odaları buradalar. Bunlar görüşlerini açıklamazsa kim açıklayacak?" diye soran Tanrıkulu, "Bu ortamda anayasa yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Meclis'te sert müdahale: "Plastik mermi sıktılar, vekillerin üzerine köpekleri saldılar" VİDEO 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr