Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında denetimde görevli olduğu belirtilen 6 rütbeli asker gözaltına alındı.

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker zehirlendi. Rahatsızlanan askerler çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Aynı Tugay Komutanlığı'nda bir önceki gece de dağıtılan akşam yemeğinden 69 asker zehirlenmişti.

Peş peşe yaşanan zehirlenme skandallarının ardından nkara merkezli yemek şirketi Rota Yemekçilik A.Ş.'nin ihalesi feshedildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı üzerine 40 şirket çalışanı gözaltına alındı.

9 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınmalarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen yemek şirketinin 25 çalışanından 16'sı serbest bırakıldı.

Aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ve aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli ise TCK'nın 85/2 maddesinde yer alan, 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak ve çok sayıda kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet" vermek suçundan mahkemeye sevk edildi.

 6 ASKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki, 731 askerin geçen cumartesi akşamı yedikleri yemek sonrası zehirlenme olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Subay ve astsubay rütbesindeki askerlerin Manisa 1'inci Piyade Tugay komutanlığında gıda denetleme bölümünde görevli olduğu belirtildi.

9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ile aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan yemek şirketi çalışanlarından bazılarının "Suçlu değiliz! Muaeyene ve Kabul Komisyonu'nda da subay ve astsubaylar vardı. Ne yaptıysak onlarla beraber yaptık. biz suçluysak onlar da suçlu" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr