Manisa'da, Eğitim- Sen Şubesi üyeleri, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin görevine döndürülmesi için Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Sendika Şube Başkanı Metin Demirel, Manisa'da eğitimin sorunlarla başladığını öne sürüp, "Manisa'da yaklaşık 1000- 1250 öğretmen açığı var. İhraç edilenler ve görevden alınanlar bir an önce görevine iade edilsin" dedi.

Pankartlar ve sloganlarla Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğretmenler, eğitim yılının kaosla başladığını öne sürerek, "Darbeci değil öğretmeniz" sloganları attı. Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Manisa'da eğitim yılının sorunlarla başladığını söyleyip, "Eğitimi sadece okulları imam hatibe dönüştürme olarak algılayan bu milli eğitim müdürlüğünün okullarda gerekli ortamı hazırlamadığını görüyoruz.

Fiziksel anlamda okulların eğitime hazır hale getirilmesi görevi yapılmadığı gibi öğretmenleri açığa alarak, darbeyle alakası olmayan, uydurma soruşturmalarla öğretmenler açığa alınırken okullar şuan öğretmensiz. Şuanda 1.5 milyon öğrenci öğretmensiz. Bunun vebali ve açığa alınan işsiz öğretmenlerin vebali Milli Eğitim'in ayıbıdır. Kimse darbeyi, terörü savunmuyor ama eğitim için çalışan eğitimci arkadaşlarımızı görevden alan zihniyeti kınıyoruz. Bu öğretmenler darbeci, terörist değildir" diye konuştu.


Manisa'da da yaklaşık 1000-1250 öğretmen açığı olduğunu iddia eden Demirel, "Artık öğrenciler öğretmensiz bırakılmasın, öğretmen de mesleksiz bırakılmasın. Boşu boşuna, suçsuz yere insanların işinden edilmesi doğru değildir. Suçlu olana, darbeciye kimse sahip çıkmıyor. Ancak suçsuz insanları yaftalayarak bu ülke hiçbir yere gidemez. Dersler şuanda boş geçiyor. Bir an önce öğretmenlerin göreve iade edilmesini bekliyoruz" dedi.Açıklamanın ardından sendika üyesi öğretmenler sessizce dağıldı.

Darbe girişiminden bu yana Manisa'da 258 öğretmenin açığa alındığı, 879'unun da kamudan ihraç edildiği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr