Üst düzey bir Fransız yetkili, Brüksel'deki NATO zirvesinden önce bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye'de gözaltına alınan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Mathias Depardon hakkında konuştuğunu söyledi.

Associated Press'in haberine göre Macron'un, Fransız gazetecinin durumuna dikkat çekmesi üzerine Erdoğan, konuyla hızlı bir şekilde ilgileneceğini dile getirdi.

Depardon'un avukatı, gazetecinin geçtiğimiz hafta sonu açlık grevine başladığını açıklamıştı.

Çektiği fotoğraflar sebebiyle 8 Mayıs'ta Batman'da gözaltına alınan Fransız gazetecinin makinelerine de el konulduğu bildirilmişti.

Erdoğan: Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Wiltcher's Steigenberger Otel'de Macron ile görüşmesi 45 dakika sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı Erdoğan ile Macron'un görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı önce Dışişleri Bakanı jean-Yves Le Drian ile, ardından da Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı. 

GOULARD'IN KADIN OLMASINA ŞAŞIRDI 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tercümanlık görevini üstlendiği sohbette Macron, Goulard'ı "Savunma Bakanımız" diyerek Erdoğan'a takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, tercümesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Gerçi ismi artık Silahlı Kuvvetler Bakanı olarak değiştirildi" derken, Erdoğan Savunma Bakanı'nın kadın olmasına şaşırdı: "Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan." 

 

Erdoğan, daha sonra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Kritik zirvenin ardından basın toplantısı yapılmadı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr