ABD’de her yıl sabırsızlıkla beklenen Ulusal Futbol Ligi NFL’in zirve organizasyonu Super Bowl finali, sportif rekabetin, büyüleyici görsel şölenlerin ve siyasi mesajların eşliğinde tamamlandı. Teksas eyaletinin Houston kentindeki NRG Stadı’nda gerçekleşen finalde New England Patriots, Atlanta Falcons’u uzatma sonunda 34-28 mağlup ederek kulüp tarihinde 5. şampiyonluğuna ulaştı. Karşılaşmanın devre arasında göz dolduran sahne şovuyla izleyicileri büyüleyen Lady Gaga’nın, müzik, dans ve görsel şölen içeren şovu büyük beğeni topladı.

Trump cevap verdi

ABD’nin önde gelen şirketleri Air Bnb, Budweiser ve Coca Cola gibi markalar devre arasında Trump’ın seyahat sınırlamasını eleştiren, hoşgörü ve kabullenme temalı reklam filmleri yayımladı. Budweiser’ın iki Alman göçmenin bira imalathesini nasıl kurduğunu anlatan reklamı Trump’ın büyük tepkisiyle karşılaştı. Donald Trump twitter’dan yaptığı paylaşımda, Super Bowl’da siyasi reklamların yerinin olmadığını, Budweiser firmasının boykot edilmesi gerektiğini belirten bir tweet attı. Bir diğer dikkat çeken ayrıntı Lady Gaga’nın repertuvarına folk sanatçısı Woody Guthrie’ye ait “This Land is Your Land” (Ülke Senin Ülken) isimli şarkıyı almasıydı. Berlin Duvarı’na ithafen yazılan parçada “Önümde beni durdurmaya çalışan bir duvar vardı” sözleri Trump’a gönderme olarak değerlendirildi.

Brady’den ilkler

Final karşılaşmasında New England Patriots’ın 39 yaşındaki tecrübeli oyun kurucusu Tom Brady takımını sırtladı. Dördüncü çeyrekte 16 başarılı pasa imza atan Brady, maçın bitimine 1 dakikadan az bir süre kala skoru 28-28’e getirerek mücadeleyi uzatmaya taşıdı. Tarihte uzatmaya giden ilk Super Bowl finalinde, Patriots uzatmanın ilk dakikalarında ‘touchdown’ (altı sayılık hareket) kaydederek 51’inci Super Bowl’dan zaferle ayrılmayı başardı. New England Patriots kulüp tarihinde 5’inci Super Bowl şampiyonluğuna ulaşırken Tom Brady ise kariyerinde birçok ilki gerçekleştirmiş oldu. Brady, lig tarihinde beş kez en çok Super Bowl kazanan oyun kurucu olurken, en çok Super Bowl MVP’si (en değerli oyuncu) seçilen ve bir Super Bowl zaferi elde eden en yaşlı ikinci oyuncu olarak da tarihe geçti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr