Yıkım kararı çıkan Zeytinburnu’ndaki 16:9 Projesi’nin müteahhidi Astay’ın patronu Mesut Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da mezunları arasında bulunduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni yıkıp yerine İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla yeniden inşa etti.

13 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip yeni okulun yapımını ‘siluet’ tartışmalarına konu olan İstanbul Zeytinburnu’ndaki 16:9 Projesi’nin müteahhidi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak üstlendi.

‘Kırıldım demişti’

2013’te İstanbul 7. İdare Mahkemesi 16:9 Projesi’nin en az 13 katının yıkılması ‘traşlanması’ yönünde karar vermişti. Ancak yıkım işlemi bugüne kadar gerçekleşemedi. O dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir açıklamada 16:9 kuleleriyle ilgili tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.

Fatih’te bulunan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mesut Toprak arasındaki buzların da tamamen eridiğinin göstergesi oldu.

66 yıllık

Astay İnşaat ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada okulun resmi açılışının gelecek eğitim yılının başında planlandığını belirterek, “Türkiye’nin 66 yıllık sembolü İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, tepeden tırnağa yeniden inşa edildi. Okul, göz dolduran mimarisi, yeni hizmet binaları ve modern sınıflarıyla, Türkiye’nin yüz akı nesiller yetiştirecek. Okul, bugünden itibaren tarihine ve misyonuna yaraşır bir şekilde yoluna, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak devam edecek” ifadesini kullandı.

Ziyaret sırasında konuşan Astay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Toprak, “Yıllarca sıralarında okuduğum, feyz aldığım bugün iş hayatımda ‘Doğru işi yap İşini de doğru yap’ ilkesini kalbime yerleştiren sevgili okulum, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni şanına yakışır şekilde tekrar eğitim öğretim hayatına kazandırdık. Hayır işlerinden nasiplendikçe şükrederiz. Yunus gibi sözümüz, Sinan gibi eserimiz’ olsun sözü vazgeçilmez düsturumuzdur” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr