Ve Final-Four heyecanı başlıyor. Avrupa basketbolunun kulüp bazında en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague’de Final- Four müsabakaları 13-15 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılacak. Dün şampiyonanın oynanacağı şehre giden Fenerbahçeli basketbolcuları taraftarları havaalanından meşaleler ve tezahüratlarla uğurladı. Sarı-Lacivertliler, Berlin’deki ilk maçını cuma günü 22.00’de Laboral Kutxa ile yapacak. Yine aynı gün iki Rus ekibi, CSKA Moskova ile Kuban 19.00’da karşı karşıya gelecek. Turnuvada 3.’lük maçı pazar günü 18.00’de, final ise 21.00’de oynanacak.

"LABORAL DEĞERLİ BİR TAKIM"

Bu sezon takıma önemli katkıda bulunan Luigi Datome Final Four’u kazanıp kupayı Türkiye’ye getirmek istediklerini belirterek, “Geçen senenin şampiyonu ile zorlu bir seriyi atlattık. Şimdi de Final-Four’daki yolumuza bakacağız. Final Four’a kalan diğer ekipler gibi Laboral Kutxa da güçlü bir takım. İyi çalıştık, şampiyonaya galibiyetle girmek istiyoruz” diye konuştu.

BOGDANOVİC: SONUNDA KADAR SAVAŞACAĞIZ

Fenerbahçe’nin yıldızlarından Bogdan Bogdanoviç, Final- Four öncesi açıklamalarda bulundu. Sırp oyuncu, “Obradovic Avrupa’da ilk şampiyonluğunu 16 Nisan 1992’de elde ettiğinde ben henüz doğmamıştım bile. Çocukken o kadar çok hayalim vardı ki. Obradovic ile Fenerbahçe’de çalışarak çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Final-Four’da başarılı olacağız. Buna hepimiz inanıyoruz. Laboral’ın burada olması sürpriz değil. Çok organize ve iyi bir kadroları var. Ancak biz kazanmak için sonuna kadar savaşıp, her şeyi yapacağız” dedi. Bogdanoviç, sık sık attığı son saniye basketleri için ise “Bunu başarmak için özel çalışma yapmıyorum” ifadelerini kullandı.

"SEYİRCİMİZLE İYİYİZ"

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise Berlin’deki Türk nüfusunun fazla olduğunu bildiklerini belirterek, şunları söyledi: “Sezon başından beri amacımız şampiyonluktu. İnşallah bu da Dörtlü Final’de gelir. Tabii bu kolay olmayacak. İlk maçta Laboral Kutxa’yla oynayacağız. Çok iyi ve kaliteli oyuncuları var. Ama biz iyi bir takımız. Seyircimizle iyi oynuyoruz. Berlin’de de böyle olacak. Berlin’in Ülker Sports Arena gibi olacağından eminiz. İnşallah Avrupa Ligi’ni kazanarak ülkemize şampiyonluğu getiririz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr