Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) TSK'nın yüksek komuta kademesinde değişiklik olmadı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları görevlerinde kalırken bir süredir rahatsız olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine Orgeneral Yaşar Güler atandı. 

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine karşı çıkan ve Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Ankara'ya değil, İstanbul'a gelin, güvenliğinizi ben sağlayacağım" dediği konuşulan Orgeneral Ümit Dündar 1. Ordu Komutanlığı'ndan Genelkurmay 2. Başkanlığı'na getirildi.

Jandarma Genel Komutanı dışında komuta kademesinde değişiklik yapılmadı. Bu değişikliğin de  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin rahatsızlığından kaynaklandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamaları şöyle: 

YAŞ toplantısının kararları sayın Cumhurbaşkanımızın onayını sunulmuş ve onaylanmıştır.

Genelkurmal Başkanı Hulusi Akar göreve devam ediyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu devam ediyor.

Donanma Komutanı Veysel Kösele göreve devam ediyor..

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal görevine devam ediyor

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Musa Arsever 2. Ordu Komutanı İsmali Metin Temel, 3. Ordu Komutanı İsmail Savaş devam ediyor.

Kara Kuvvetleri Eğitim Doktorin Komutanlığı'na (EDOK) Tahir Bekiroğlu getirildi.

Genelkurmay 2. Başkanlığı'na Ümit Dündar getirildi.

"Dereyi geçerken at değiştirilmez"

France24 kanalına verdiği söyleşide Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden alınıp alınmayacağı sorusu yöneltilmişti.

Erdoğan bu soruya "Bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer verdiğimiz herhangi bir karar söz konusu değil. Biz bu kararları verirken veya verecek olursak, bunları Sayın Başbakanı'mla beraber yaparız. Bundan sonra son kararı veririz. Bizde bir deyiş var. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz bu sürecin içerisinde de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık ve net söylememiz lazım; bir istihbarat zaafı söz konusudur." diye cevap vermişti.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr