Osmangazi ilçesindeki bir meyve bahçesinde çekildiği iddia edilen görüntülerde, silahlı 2 kişiden biri belindeki silahı çıkarıp ağaçların arasından 20 metre ileride yerde yatan köpeğe doğru ateş etmeye başlıyor. Arka arkaya 12 el silah sesi duyulurken, yanındaki kişi ise bu anları cep telefonuyla kaydediyor. Köpek silah sesinden korkup kaçarken iki arkadaş gülerek olay yerinden ayrılıyor.

Kaydedilen bu görüntülerin E.U. isimli kişi tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen hayvanseverler, olayın failleri hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ihbar maili atıp şikayetçi oldu.

SOHAYKO Derneğinden yapılan açıklamada paylaşım sitesi üzerinden derneklerine gelen ihbarda isminin E.U. olduğu belirlenen kişinin köpeğe ateş etmesinin infiale yol açtığı belirtildi. Dernek adına konuşan E. Yasin Yılmaz konuyla alakalı olarak gerekli kurumlara şikayette bulunduklarını söyledi. Yılmaz, “Bu videoda izlediğimiz şiddet dürtüsü bugün bir sokak hayvanına karşı uygulanmış olabilir ancak bu kişilerin tespit edilerek psikolojik ve psikiyatri testlerinden ve uzman kontrollerinden geçirilerek akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığı tespit edilmelidir. Biz artık Türkiye’de böyle vakalar görmek istemiyoruz. Köpeğin akıbeti belli değil, sağlık durumunun nasıl olduğunu araştırıyoruz. Bursa Valimizden ricamız bu şahısın tespit edilerek en kısa sürede cezalandırılmasını umut ediyoruz. Bu tip olayları gören vatandaşların bu kişileri ilgili kurumlara ve derneklere mutlak suretle şikayet etmelerini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr