Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında geriye düştüğü karşılaşmada Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden İç Anadolu ekibinin teknik direktörü Aykut Kocaman , yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada aldıkları bu skorun küçük bir avantaj olduğunu söyledi.

Özellikle maçın ilk yarısında kontrolün Beşiktaş'ta olduğunu söyleyen Kocaman, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Mümkün olduğu kadar az yiyip olabildiğince karşılık vermek istiyorduk. İlk yarıda rüzgarı da arkasına alan Beşiktaş, baskıyı kurdu ve golü buldu. İkinci yarıya geride başlayınca işimiz daha da zorlaştı ama buna rağmen daha fazla kaleye gitmeye başladık. Her şey kırmızı kartla tersine döndü. Burada eleştirmemiz gereken nokta, 10 kişi kalmış rakip karşısında 2-1 öne geçtikten sonra turu gerçekten avantajımıza çevirecek skoru bulamayışımızdı. Tur şu anda ortaya geldi" diye konuştu.

"KUPAYI KAZANMAK KOLAY DEĞİL!"

Grup maçlarından önce finale kadar gitmek istediklerini söylediği hatırlatılan Kocaman, çektikleri kuralar nedeniyle bunun zorlaştığını ifade ederek "Bu yol, sert bir yol çünkü seri başı uygulamasının olduğu bir statü var. Kuralar çekildikten sonra önce Beşiktaş'ı, sonra büyük ihtimalle Fenerbahçe'yi elemek zorundasınız. Finale çıkarsanız da diğer gruptan büyük ihtimalle Galatasaray gelecek, onu da geçmeniz gerekiyor. Dolayısıyla kupayı kazanmak o kadar da kolay değil" dedi.

OYUNCULARDAN RÖVANŞ VURGUSU

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Torku Konyasporlu futbolcular Volkan, Selim, Bajic ve Amir de aldıkları skorun küçük bir avantaj olduğunu ve turu belirleyecek maçın Konya'da oynanacağını söylediler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr