Ataşehir’de 22 Mayıs 2016’da eve gelen Tayfun Çoban, 6 yıldır yatalak olan babası Mehmet Çoban’ı (88) hareketsiz görünce, hastaneye kaldırdı. Solunum cihazına bağlanan yaşlı adamkurtarılamadı. Yapılan kontrolde, Çoban’ın nefes borusundan üç parça kâğıt peçete topağı çıktı. Adli Tıp raporunda da ölüme bu peçete parçalarının sebep olduğu belirtilince, eşi Selime Çoban (74) hakkında, ‘ihmali davranışla kasten adam öldürme’den ‘ağırlaştırılmış ömür boyu’ hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 9. Ağır Ceza’da görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Selime Çoban ve avukatı ile oğlu Tayfun Çoban katıldı.

‘50 YILLIK KOCAMDI’

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre; Yürümekte zorlandığı için oğlunun kolundan tutarak duruşma salonuna gelebilen yaşlı kadın, duruşma boyunca sürekli ağlayarak özetle şu ifadeyi verdi: “Mehmet Çoban 50 yıllık eşimdi. Olay günü akşama doğru oğlum geldi. Babasının hareket etmediğini söyledi ve hastaneye götürdü. Eşimin başucunda peçete paketi vardı. Ağzını sildiği sırada peçete boğazına kaçmış ise bunu bilemiyorum. Suçsuzum.”

‘ANNEMDEN ŞÜPHEM YOK’


Duruşmada mağdur olarak hazır bulunan oğul Tayfun Çoban da “Annem hakkında en ufak bir şüphem yok ve annemden şikâyetçi değilim” dedi. İlk celsede mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanığın suç kastı ile hareket edip ihmali davranışla atılı suçu işlediği yönünde yeterli delil elde edilemediğinden beraatına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, atılı suçu işlediğine ilişkin mahkûmiyetini gerektirir her türlü şüpheden uzak, kesin delil elde edilmediği anlaşıldığından beraatına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr