Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, büyük ilgi gören Haydarpaşa Kitap Günleri’nin kapanış haftasına tüm İstanbulluları davet etti. Nuhoğlu, “Kentimizin kültür bölgesi Kadıköy’deki bu etkinliğe tüm İstanbulluları bekliyoruz. Kitap sevgisinin üst noktaya çıkmasına katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Özgürlük için söz ver!

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), “Özgürlük İçin Söz Ver!” eylemlerini Haydarpaşa’da, Kadıköy Kitap Günleri’nde sürdürüyor. TYS tutuklu gazetecilere yazarlara, akademisyenlere dikkat çekmek için başlattığı eylemlerinde bu kez de “Karanlık karanlık diye yakınacağına bir mum da sen yak” diyerek bugün saat 21.00’de “özgürlük mumları” yakacak. 4. perondaki TYS standında 20.30’da buluşacak yazarlar, Haydarpaşa Garı’nın önünde özgürlük şiirleri okuyacak, özgürlük için sözleşecek. “Özgürlük Posta Kutusu”na “özgürlük mektupları” atacak.

Hafta sonu ayrıca Türkan Şoray, Mirgün Cabas, Yılmaz Özdil, Hamdi Koç, Üstüngel Arı, Meltem Vural, Murat Menteş gibi isimlerin imza günleri de olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr