CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın CHP Manisa İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısına CHP İl Başkanı Halil Tokul, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Ekonomik sıkıntıların OHAL baskısı ile gizlenmeye çalışıldığını savunan Cankurtaran, "Patlayan krediler, tahsil edilemeyen alacaklar 1990'lardaki gibi çek senet tahsilatı yapan suç örgütlerinin artmasına neden olabilir. Bu tablonun sorumlusu hükümettir. Piyasalar başkanlık dayatmasına tepki veriyor" dedi.

Ülke genelindeki öğrenci yurtlarının yetersiz olduğunu da belirten Cankurtaran, öğrencilere barınma imkanı sağlamanın devletin birinci görevi olduğunu söyledi. Cankurtaran, "Bu görev cemaat yurtlarına yol açmak için bilinçli olarak savsaklanmaktadır. Cumhurbaşkanlığına zaten 10 uçak varken 78 milyon dolara yeni bir uçak alana kadar neden yurt sorunu halledilmez" dedi.

"DEMOKRASİ HERKESE LAZIMDIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde tutuklu gazetecileri alkışlatması ve Deniz Baykal'n bu alkışlatmaya yönelik, "Öyle kazalar bizim başımıza çok iş açıyor" sözleri de Cankurtaran'a soruldu. Cankurtaran, kişileri değil, hak ihlaline uğramış insanları savunduklarını belirterek, "Demokrasi ihlaline uğramış herkes bizim savunacak alanımıza girer. Biz her türlü mağdur olanı savunuruz ve adını da geçiririz. Biz orada isimler üzerinden değil, Türkiye'de tüm haksız yere mağdur olanları savunuyoruz. Demokrasi herkese lazımdır. Biz CHP olarak demokrasi ihlalinde kişi ayrımı yapmıyoruz. Mağdur edilmiş herkesin hakkını arayacağız. Önemli olan kişi değildir" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili soruları cevaplayan Yasemin Öney Cankurtaran, şunları söyledi:

"ÖNCE KENDİ İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLERİ AYIKLASINLAR"

"FETÖ'nün askeriyeye, yargıya, kolluk güçlerine yayılmasını AKP bizzat kendi yapmıştır. Hukuki ve siyasi sorumluluktan kurtulamayacaklar. Bir terör örgütünün amacı hükümeti ele geçirmekse bunun yargı, askeri, eğitim ayağı olduğu gibi siyasi ayağı da var. AKP'nin FETÖ'yle suç ortaklığı yapmış, terör örgütüne mensup olan siyasileri de var. Ama AKP bugün sanki öçinde terör örgütüne mensup kimse yokmuş gibi kendine muhalif olanlara karşı gözaltı ve tutuklama dalgası ile algı operasyonu yapıyor. 'Biz temiziz bizim dışımızdaki herkes bu terör örgütüne bulaşmış' demeye çalışıyorlar. Halkı hiçbir şekilde kandıramazlar. Önce kendi içindeki FETÖ'cüleri ayıklasınlar, arkasından varsa tüm siyasi partilere baksınlar. Hiçbir şekilde örgüte bulaşmamış vatandaşları bu süreç içinde bir an önce serbest bırakılması sağlanmalı. Bizi yıldıramazlar. Cumhurbaşkanının adını Fetömatik koydum. Bir şeyi karalamak istediğinde hemen FETÖ, kendini aklamak istediğinde FETÖ. İster akla ister karala. Önce AKP kendi içindeki FETÖ'cüleri tespit etsin, önce kendilerinde arasınlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr