Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün resmi programına göre TOBB Ekonomi Şurası’ndaki konuşmasının 12.30’da başlaması gerekiyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısındaki konuşması ise her zaman olduğu gibi 13.30’da başladı.

Ancak Erdoğan’ın programı sarktı.

Erdoğan, 12.30 yerine tam olarak 13.59’da kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın konuşmasının kendi grup konuşmasına denk getirilmesini “Millet dinlemesin diye 13.30'a aldılar. Bu korkunun işaretidir” sözleri ile eleştirdi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi Süleyman Demirkan’ın tespitlerine göre HaberTürk TV ile NTV, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını 13.36’da yayımlayamaya başladı; yayın, 13.59’a kadar sürdü. İki kanal bu dakikadan sonra Erdoğan’ın katıldığı programa bağlandı. CNN Türk ise 13.38’e başladığı Kılıçdaroğlu yayınını 14.05’e kadar sürdürüp, Erdoğan yayınına geçti.

 

TRT 1 dakika 20 saniye

Demirkan’ın tespitlerine göre TRT Haber ve TRT Türk kanalları Kılıçdaroğlu’nun konuşması Erdoğan’dan önce başlamasına karşın CHP Grubu’na yayında yer ayırmadı. Erdoğan’ın konuşması bittiğinde Kılıçdaroğlu’nun hitabı devam ediyordu. TRT Haber ve TRT Türk CHP Grup salonuna bağlandı ancak toplanıt bitti. TRT Haber ve TRT Türk’ün Kılıçdaroğlu yayını 1 dakika 20 saniye sürdü.

‘Tarafsızlığını hala koruması gerekir’

Demirkan, Erdoğan’ın programının Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasına denk getirilmesi ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı bunu kasıtlı yapıyor şık değil. Cumhurbaşkanı’nın herkesten daha çok, hukuku, hakkaniyeti, demokrasiyi gözetme sorumluluğu var. Anayasa hala değişmedi. Tarafsızlığını hala koruması gerekir” dedi. TRT’nın yayın politikası ile ilgili olarak da Demirkan, “TRTde herkesin vergisini kullanıyor. Kamu yayıncısının böyle davranmaya hakkı yok. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarsın, başka partilerin tabanlarının elektrik faturalarından TRT’ye pay kesilmesin. Muhalif insanlar TRT payından muaf tutulsun” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr