CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Hilton Garden Otel'de partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Ayrım yapmama geleneğinden geliyoruz. Bizler sandıklara sıkı sıkı sahip çıktık. Halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Sandığa gidip oy kullanın sandığın güvenliği bize ait ama bir dönüp baktık ki oylar sandıkta değil YSK'da çalınmış. Doğudaki oy sayımı bittikten sonra kural değiştirdiler. Kanun mühürsüz oy pusulaları geçersizdir diyor ama bunlar geçerli yaptılar.

Oylar sandıkta değil, YSK'da çalındı. Diyeceksinizki siz YSK'ya niye güvendiniz kardeşim. Şunun için güvendik. Kanun maddeleri o kadar açık ki... Okuma yazmaya bile gerek yok. Bu okuduğum iki maddeyi cebinize koyacaksınız. Gittiğiniz her yerde çıkaracak vatandaşa göstereceksiniz.

1- Üzerinde ilçe seçim kurulu bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. Bunun için cübbe giymeye gerek yok.

2- 101'inci madde... Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersizdir. Ama bunlar onu da geçerli yaptı. Baktık ki vicdan ve ahlak sahibi olmayan hakimler var.

Bu referandum bize iki şeyi gösterdi. Çalışırsak kazanabiliriz. İki, çalışırken kimseyi ayrıştırmadık. İlk kez herkesle birlikte çalışma yapma fırsatı bulduk. Üç, bu süreçte hiçkimsenin inancını, yaşam tarzını siyasete alet etmedik, saygı gösterdik. Bunu yapmaya devam edersek, Türkiye'nin birleştirici gücü olduğumuzu göstereceğiz. Körü körüne muhalefet yapmadık. Bu süreçte elde ettiğimiz kazanımlardan biri körü körüne muhalefet yapmadık. Böylece ilk kez CHP'li olmayan vatandaş bizi onayladı. Bilgiye dayalı muhalefet bizim demokrasi çıtamızı yükseltir.

Can ve mal güvenliği. Bizim gibi düşünmeyenlerin de can ve mal güvenliğini savunmak. Demokrasinin erdemini geniş kitlelere aktarma fırsatı bulduk.

Diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları bizim bu tarzımızdan etkilendiler. Dediler ki Cumhuriyet Halk Partisi doğru yapıyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP'LİLERE TALİMAT

Ne yapacağız? Önümüzdeki iki ay içinde halk oylaması sürecinde gittiğini her yere tekrar gideceksiniz. Nezaket ziyareti. Ne oy verdiği önemli değil. 'Biz elimizden geleni yaptık. Vatandaş olarak görevinizi yaptınız onun için buraya geldik' diye teşekkür edeceksiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr