CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yoğurtçu Parkı'nda konuşma yaptı. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Kadıköy'de bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Gençler geleceğimiz umudumuz bizim her şeyimiz. Bugün 19 Mayıs, cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihtir.

DAVUTOĞLU'NA 'SARAY DARBESİ' HAKKINDA

4 Mayıs'ta % 49.5 oy alan bir partinin başkanı Saray'a davet edildi. İstifa dilekçeni ver denildi. Saray darbesi yapıldı.  Saray'dan gelen telkinle bize düşük birisi lazım dediler. Evet düşük profilli birini seçtiler. Ülkeye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz, sizlerin mücadelesi olacaktır.

BİNALİ YILDIRIM'IN ADAYLIĞI

Serveti ağır düşük profilli biriyle karşı karşıyayız. İlk kez cumhuriyet tarihinde böyle bir olayla karşı karşıyayız. Bunun adı demokrasiye ihanettir.

Düşük profilli, bıyıklı birisini seçtiler. Diyorlar ki 'Yarın bunu kurultay seçecek'. Hani demokrasi Var mı demokrasi Demokratik bir yarış var mı O nedenle bunlar bu ülkeye demokrasiyi asla getiremezler.

Özgürlükçü demokrasi için mücadele edeceğiz, bedel varsa bedelini de ödeyeceğiz

İLK BEDELİ BEN ÖDEYECEĞİM

Bedeli kan bile olsa meydanlara özgürce çıkacağız. Eğer bir bedel ödenecekse o bedeli ilk önce ben ödeyeceğim, halkım ve gençler için.

Mustafa Kemal'in geleneğinden geliyorum.

Dördüncü büyük devrimi başlatacağız, özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz.

Bugün Ankara'da gençlerle güzel bir etkinlik yaptık. Yasak getirdiler "Anıtkabir'e yürüyemezsiniz" diye. Biz yasağın karşısında boğun eğermiyiz. Onbinlerce gençle Anıtkabir'e gittik.

KORKUYU SARAY'IN DUVARLARINA HAPSETTİK

Onların yasakları bize vız gelir, asla takmayacağız boğun eğmeyeceğiz.
Diktatörlerin önünde boğun eğer miyiz, diz çöker miyiz?
Korkuyu Saray'ın duvarlarına hapsettik. O korksun artık.
Hep beraber özgürlük diyeceğiz. Hep beraber aş diyeceğiz, iş diyeceğiz. Hep beraber kardeşçe yaşam diyeceğiz.

EN BÜYÜK BÖLÜCÜ KAÇ-AK SARAY'DA

Bizi kutuplaştırdılar, Türkiye'yi böldüler. En büyük bölücü de kaçak sarayda oturan zat. Ülkeyi bu hale getirdi. Ülkede insanları neredeyse birbirine düşman hale getirdi. Ama ben Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma da seslenmek isterim. Gördüğünüz tablo demokrasi tablosu değildir. Yolsuzluğa karşı duyarlı olan bir kişiyi çağırıp eline istifa dilekçesi vermek, senin vicdanını sızlatmalıdır sevgili AKP'li kardeşim.

ADI MİLYON ALİ

Bu gerçeği biliyorum. Şimdi yeni birisi geldi, sicili pek temiz değil. Adı 'Milyon Ali' biliyorsunuz. Havuz medyasının başındaki adam. Hepsi göreceksiniz tek tek ortaya çıkacak. Biz siyasette ahlak istiyoruz. Şu anda Türkiye'de ahlaki olmayan tek alan var. O da siyaset. Siyaseti hırsızlardan, hırsızlıklardan arındırmalıyız. Siyaset temiz, düzgün insanların işi olmalı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr